Перейти до основного вмісту

Вакцинація мРНК як біотехнологія та "Живі змінені організми" в Картахенському протоколі

 Всім привіт. Вирішив написати про те, що "нового" я дізнався стосовно Вакцин проти COVID-19.

Нещодавно натрапив на інформацію, що вакцинація від коронавірусу є біотехнологією, а також існує міжнародний Картахенський протокол від 2000 року, в якому зазначено, що жива істота після застосування біотехнології переходить в статус "Живого зміненого організму".

Ось вирізка з самого протоколу:

                                        Картахенський протокол про біобезпеку 

                                         до Конвенції про біологічне різноманіття 

Стаття 1. Вирізка

... мета цього Протоколу  полягає  у 

сприянні  забезпеченню  належного рівня захисту в галузі безпечної 

передачі,  обробки  і  використання  живих  змінених   організмів, 

отриманих  в  результаті використання сучасної біотехнології,  які 

можуть мати несприятливий вплив на збереження і стале використання 

біологічного   різноманіття,   з  урахуванням  також  ризиків  для 

здоров'я людини та з приділенням особливої  уваги  транскордонному 

переміщенню. "


 Далі йде визначення поняття "живий змінений організм"

"Стаття 3. Використання термінів

g) "живий   змінений   організм"   означає   будь-який  живий 

організм,  що  містить  нову  комбінацію  генетичного   матеріалу, 

отриману внаслідок використання сучасної біотехнології;

     h) "живий організм" означає  будь-яке  біологічне  утворення, 

спроможне   до  передачі  або  реплікації  генетичного  матеріалу, 

включаючи стерильні організми, віруси і віроїди;

     i) "сучасна біотехнологія" означає застосування: 

        a. методів in vitro з використанням  нуклеїнової  кислоти

включаючи  рекомбіновану  дезоксирибонуклеїнову  кислоту  (ДНК)  і 

пряму ін'єкцію нуклеїнових кислот в клітини або органели, або 

        b. методів,  які  ґрунтуються  на  злитті  клітин з різним 

таксономічним   статусом, 

які  дозволяють  подолати  природні фізіологічні репродуктивні або 

рекомбінаційні  бар'єри  і  які не є методами, що використовуються 

при традиційному схрещуванні та селекції;

Посилання:  Картахенський протокол

Хто не бачить в тому, щоб отимати статус ЖЗО нічого надзвичайного, пояснюю. Відносно протоколу "Живий змінений організм" - бесправна істота, яку можна навіть вбити. Це чиясь власність. Сам протокол покликаний регулювати імпорт-експорт живих змінених організмів. І хай не вводять вас в оману продукти ГМО чи тварини в протоколі та роз'ясненні. Ніде в протоколі і в роз'ясненнях не вказано, що людина не відноситься до ЖЗО після біотехнологічної маніпуляції.


Стаття 25. ч2 Картахенського протоколу: "У  разі  незаконного транскордонного переміщення зачеплена Сторона може вимагати від Сторони походження, щоб вона вилучила за свій  власний  рахунок  відповідний живий змінений організм шляхом репатріації або знищення, залежно від обставин."

Оскільки зараз дуже багато страшилок про вакцинацію, вирішив для об'єктивності знайти більше матеріалу на цю тему.

Спершу потрапив на статтю сайту Вокс Україна, яка доводила, що дана інформація фейк. В статті є такий абзац:

"У документі використовують термін живий змінений організм (ЖЗО). Олена Фаіст (керівниця черкаського осередку «СТОП Фейк Пандемія»)  інтерпретує цей термін як синонім до вакцинованої людини. Насправді це зовсім не так. Живий змінений організм (ЖЗО) — це синонім до генномодифікованих організмів (ГМО). До них відносяться рослини, тварини та мікроорганізми. "

Але як ми бачимо з вирізки Картахенського протоколу:

живий   змінений   організм"   означає   будь-який  живий організм,  що  містить  нову  комбінацію  генетичного  матеріалу, отриману внаслідок використання сучасної біотехнології; 

Це значить, що поняття "ЖЗО" не обмежується конкретним переліком, а охоплює всі живі організми, в тому числі і людину. 

 Біотехнологія і вакцини від Коронавірусу

В статті 3 Картахенського протоколу (далі КП) чітко зазначено, що собою являє сучасна біотехнологія:

"сучасна біотехнологія" означає застосування: 

        a. методів in vitro з використанням  нуклеїнової  кислоти

включаючи  рекомбіновану  дезоксирибонуклеїнову  кислоту  (ДНК)  і 

пряму ін'єкцію нуклеїнових кислот в клітини або органели, або 

        b. методів,  які  ґрунтуються  на  злитті  клітин з різним 

таксономічним   статусом, 

які  дозволяють  подолати  природні фізіологічні репродуктивні або 

рекомбінаційні  бар'єри  і  які не є методами, що використовуються 

при традиційному схрещуванні та селекції;


Нуклеїнова кислота мітиться в молекулах РНК (рибо-нуклеїнова) і ДНК (дизокси-нуклеїнова).



Генетична інженерія як один з напрямків науки "біотехнологія"

 
Отже:

ГЕНЕТИЧНА ІНЖЕНЕРІЯ (грец. genesis — походження) — напрям науки на межі молекулярної біології, молекулярної генетики, біотехнології тощо, метою якого є створення організмів із новими комбінаціями спадкових ознак, у т.ч. і таких, які не виявляють у природі. Це здійснюється шляхом спрямованого перенесення людиною конкретних генів або їх комплексів з одного організму в інший.

Далі йде опис як саме здійснюється нова комбінація генів. Якщо в двох словах - код з ДНК організму донора записується на матричну РНК, а вже потім з неї переписується на ДНК носія (реципієнта). Якщо грубо порівнювати - це типу "комп'ютер - флешка - комп'ютер". Спочатку в пробірці (in vitro) в мРНК вставляють потрібний код, а вже потім шляхом ін'єкцій чи інших маніпуляцій вводять код в клітину організму, який потрібно генетично змінити. 

Якщо я не так зрозумів, ось вирізка з сайту:

"Це завдання вирішується хімічним синтезом гена шляхом поєднання нуклеотидів ДНК у певній послідовності; ферментативним синтезом ДНК на матрицях інформаційної РНК за допомогою зворотної транскриптази; фрагментуванням тотальної ДНК клітини і подальшим вибором фрагментів; одержанням або створенням векторних молекул — молекул ДНК, здатних приєднувати фрагменти молекул ДНК будь-якого походження, проникати у клітини і розмножуватися у них в автономному або інтегрованому стані. Такі векторні молекули створено на базі бактеріофагів і плазмід. Можливі й інші типи векторних молекул. Г.і. покликана вирішувати фундаментальні наукові завдання, пов’язані зі структурою та організацією геномів, а також з особливостями функціонування їх у різних організмах. Перед Г.і. також стоять важливі завдання прикладного характеру: розроблення нових методів створення високопродуктивних штамів — продуцентів мікроорганізмів, сортів рослин і пород тварин, а в перспективі — гемотерапія спадкових захворювань людини. Дослідження з Г.і. почали інтенсивно розвиватися у 70-ті роки XX ст."

Посилання на статтю: Генетична інженерія

Ось скрін, що таке матрична РНК:


А що являють собою вакцини від COVID-19?

Читаємо Вікіпедію:

1. Pfizer/BioNTech - вакцина на базі мРНК
2. Moderna - вакцина на базі мРНК
3. AstraZeneca - векторна вакцина

Як ми бачимо, перші 2 вакцини створені на базі РНК, а остання - векторна. Векторний метод також застосовується в біотехнології, тому використання цієї вакцини (згідно висновку автора) є юридичною підставою вважати людину "живим зміненим організмом" після ін'єкції.

Вакцина "Спутник V" також векторна.

Єдина вакцина (з матеріалів вікіпедії), яка не відноситься до РНК чи векторних - Coronavac. І то я б не робив поспішних висновків.

 
Ясна річ що в людини після перегляду такої інформації бажання вакцинуватись падає нижче плінтуса. І щоб цього не трапилось  - на сторожі стоять мужні розвінчувачі фейків.

Знову у нас виплив на поверхню сайт "Вокс Україна" зі своїм викриттям. Ось що вони пишуть про те, що вакцина не змінює генетику людини:

"Усе це — неправда. РНК-вакцини жодним чином не взаємодіють з нашою ДНК (генетичним матеріалом). мРНК ніколи не потрапляє в ядро клітини, де міститься наша ДНК.

Для того, аби спровокувати імунну відповідь організму, до більшості вакцин додають ослаблені чи інактивовані збудники конкретного захворювання (наприклад, віруси). Натомість РНК-вакцини вчать клітини нашого тіла виробляти білок — або навіть частинку білка — який викликає імунну відповідь всередині організму. Ця імунна відповідь передбачає вироблення антитіл, що захищають нас від зараження у майбутньому. "

З юридичної сторони не так важливо, як саме відбувся вплив на гени. Важливо що їх модифіковано для синтезу потрібного білка. А відбулось це в ядрі чи в цитоплазмі, не важливо. Головне, що сам метод впливу підпадає під визначення "біотехнології", яка в свою чергу є юридичною причиною отримати статус "ЖЗО".

Посилання на статтю про фейк: ФЕЙК: Вакцина від COVID-19 генетично модифікує людей

Далі я знаходжу: Пояснювальне керівництво по Картахенському договору про біобезпеку

І там в роз'ясненні до статті 3 "Картахенського протоколу" про "Використання термінів", пункти 208 - 214, сторінка 53 (стор. 72 якщо вводити в комп'ютері номер сторінки pdf файлу) є чітке роз яснення, що таке "живий змінений організм".

Ось скріншот:


Особливо сподобався останній пункт скріншоту - 214. "Любий організм, в який вводиться нова комбінація генетичного матеріалу з застосуванням сучасної біотехнології, вважається живим зміненим організмом".

Також в пояснювальному керівництві дається вичерпна інформація, що таке "біотехнології" в Картахенському договорі. Там чітко вказано, що в основі біотехнології -  векторні і мРНК методи впливу на генетичний код.

Матеріалу там багато. Хто має бажання, читайте по посиланні вище. 

Мій невтішний висновок:

Навіть якщо вакцина не впливає на генетичний код, сам факт вакцинації векторною або мРНК вакциною згідно "Картахенського протоколу" юридично надає живому організму статусу "Живого зміненого організму". Тобто вакцинований переходить з статусу "Людина" в  статус "ЖЗО", позбуваючись тим самим прав і свобод людини. Крім того, такий ЖЗО стає об'єктом, а не суб'єктом правовідносин  відповідно до того ж Картахенського протоколу.

Ось скріншоти:

Це роз'яснення-додаток до КП:






Джерело: https://www.reactiv.top/vakczynacziya-mrnk-yak-biotehnologiya-ta-zhyvi-zmineni-organizmy-u-kartahenskomu-protokoli/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір.

Включаю логіку і бачу чітку картину – обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір. Або це роблять навмисне, або «випадковий збіг».   Криптовалюта та тіло людини. Фантастика стала реальністю  З величезною швидкістю за допомогою сертифікатів створюється світова база даних з інформацією про всіх людей. Кожен отримує свій «cov-id» (identity document), де буде вся інформація про здоров'я, біометричні дані, пересування і так далі. Це більше, ніж планувалося офіційно у проекті ID 2020.   За задумом проекту ID 2020, до 2030 року планується забезпечити всіх людей на планеті цифровим ID   Цікавий факт. Який ми бачимо з опису id 2020 у Вікіпедії :   Вся ця інформація буде зберігатися за допомогою технології блокчейн, тобто в зашифрованому вигляді в розподіленій базі даних, подібно до транзакцій у криптовалюті біткойн   Я також знаходжу інформацію про те, що компанія Microsoft Tehnology реєструє патент WO2020060606 - Криптовалютна система, що використовує дані про актив

Директива ООН 001, начало нового мирового порядка

 В наш календарный год 4 июля 2025 года.   В соответствии с одобрением большинства членов Организации Объединенных Наций, следующая директива вступает в силу с момента получения и будет выполнена немедленно за исключением тех вопросов или пунктов, которые, очевидно, потребуют дополнительного времени для изменения и/или реализации.  Все государства Организации Объединенных Наций будут немедленно известны под своим новым названием и соответствующим номером. Например, бывшее государство Канада будет теперь известно как Зона Америки 0001, бывшие Соединенные Штаты Америки теперь будут просто известны как Зона Америки 0002. Бывшая Центральная Америка, включая бывшую Мексику, теперь будет известна как Центральная Америка 0003, а оставшиеся бывшие страны Южной Америки будут коллективно известны как America Area 0004.   Бывшие государства Европы будут коллективно и отныне известны как Европа 0010, с новой картой для определения границ между Европой 0010 и Азией 0020. Все новы