Перейти до основного вмісту

Натуральний інтер'єр: магія дерева

Інтер'єр під дерево особливо актуальний і необхідний для жителів міських висоток.
Якщо ви не живете в будиночку на природі, то оточіть себе екологічними матеріалами. Позбутися від сумовитих сірих стін, пластику і скла допоможуть дерев'яні деталі інтер'єру.

Дерево - воістину магічний матеріал, вписується майже в будь-який стиль інтер'єру і занурює приміщення в атмосферу домашнього тепла і затишку. Унікальність кольору, фактури і малюнка від самої природи зроблять інтер'єр вашого будинку ексклюзивним. Основна перевага дерева - податливість і можливість втілити з його допомогою вашої ідеї.


Дорожнеча - не перешкода популярності


Завдяки міцності, довговічності та екологічності інтер'єр з цього матеріалу завжди залишається на піку популярності.

Дерево завжди вважалося унікальним матеріалом, що створює атмосферу спокою й умиротворення в будинку. Доведено, що внутрішня обробка деревом забезпечує особливий мікроклімат в оселі, очищає повітря, підтримує комфортну температуру і має корисні для сучасного життя достоїнства. Популярність деревини зберігається протягом століть. Незважаючи на безліч ультрамодних штучних матеріалів, дерев'яний інтер'єр користується колосальним попитом і по сьогодні.

За запевненням столичного дизайнера, навіть не дивлячись на свою дорожнечу, обробка деревом того варта.

Елітний інтер'єр з натурального дерева - річ недешева. Він завжди виглядає дорого і виграшно в будь-якому приміщенні. Але вам не обов'язково витрачатися на дорогий дерев'яний інтер'єр. Зробити приміщення комфортним і домашнім можна правильно підбираючи ті меблі, які видозмінять вашу кімнату. Це нове крісло, набір столових меблів або інший предмет, що вписується в оздоблення приміщення, - радить дизайнер.

З дерева можна зробити меблі, сходи, двері, різьблені плінтуса, кухонні і книжкові полиці, абажури для ламп, каркас для годинника, рамки для фотографій, табурети, підставки. Актуальними сьогодні є декоративні світильники, вази, вішалки та столики з елементів дерева. Також дерево використовують для виробництва стінових і стельових панелей, колон, арок, багетів, карнизів, плінтусів, підвіконь, радіаторних екранів. Дерев'яний паркет все ще вважається шиком. Використання в оформленні квартири бруса або дерев'яна альтанка прямо в гостьовій кімнаті створить ілюзію дерев'яного будинку.

По дорозі з будь-яким стилем


Дерево - самий «поєднюючийся» матеріал, комбінований з металом, склом і навіть з пластиком.

Респектабельно, красиво і гармонійно в інтер'єрі виглядає поєднання дерева з природним каменем, або з його імітацією. Зістарені колоди, наприклад, поєднуючись з витонченими світильниками і модними меблями, створюють комфорт. Але не забувайте враховувати колір і фактуру деревини.

Одним з головних елементів дерев'яного інтер'єру можуть бути сходи, які впишуться в будь-який стиль. Знову в моду входять дерев'яні стінові панелі, рами дверей і кольорових вітражів, меблі з масиву, виготовлені ​​на замовлення. Архаїчні дерев'яні стільці і крісла, випиляні зі стовбурів великого діаметру, що користуються попитом у любителів кантрі і еклектики. Актуальними сьогодні є і деталі, стилізовані під «народні промисли» і створені з наростів дерев, коренів і дивовижних гілок.

Вибір за вами. Вирішуйте, чи буде це дерев'яний хай-тек або делікатний і екологічний інтер'єр в скандинавському стилі.


«Породиста» обробка


Кожна порода дерева має свої достоїнства. Зрозуміло, меблі з твердих порід більш зносостійкі, ніж з м'яких, але це не означає, що мебельниками використовуються тільки тверді породи.

М'які породи: ялина, кедр, сосна, ялиця, ялівець, липа, осика, тополя, верба, вільха, каштан. Тверді - модрина, бук, береза, дуб, в'яз, платан, клен, горобина, волоський горіх, ясен, яблуня. Дуже тверді: акація, самшит, граб, кизил, береза ​​залізна, фісташкове дерево, тис.

Види дерев діляться за типом їх впливу на людину: дерева-«вампіри» (осика, тополя, каштан, верба, ялина, черемха) зменшують енергетику людини, дерева-«донори» покращують енергетику і надають силу (дуб, акація, береза, клен , горобина). Всі інші дерева - нейтральні.


сосна

Найпопулярніша, вона відрізняється м'якістю і міцністю. Світло-жовті і сонячні відтінки дерева надають будинку життєрадісність, світло, позитив і гарний настрій. Перевага - дешевизна сосни.

дуб

Багатий і розкішний дуб, що відрізняється своєю міцністю (особливо морений), зазвичай використовують для паркету, сходів і дверей. Дуб може бути жовто-коричневий, сірий, з зеленим відтінком, жовто-рожевий, червоно-бурий, чорний.

Дорожнечу дуба в інтер'єрі виправдовує його довговічність, вишуканість і надійність.

горіх

Тверда і благородна порода горіха з роками стає тільки краще, і в гармонії з дубом такий інтер'єр набуває витончені нотки лісу.

липа

Липа - дуже м'яка порода, підійде до бароко і рококо. Застосовують для різьблених предметів декору.

Дерево в інтер'єрі повинно підходити під обстановку всього будинку. Можна вибрати елітний інтер'єр зі світлого або темного дерева, за бажанням зберегти натуральне забарвлення матеріалу, зробити деревину матовою або глянсовою.

Доречність в різних кімнатах


Деревом в інтер'єрі можна обробляти практично будь-який елемент. Однак найпоширенішими є сходи, двері, підлога і меблі. Деякі клієнти обробляють деревом стіни (особливо ефектно виглядають дерев'яні панелі, що закривають всю нижню частину стіни), віконні укоси, каміни і навіть стелі. Нерідко з дерева виконується кухонний інтер'єр, спальня, а також вітальня і коридор.

Дерев'яні меблі актуальні в дитячих кімнатах, де неприпустимо використання штучних матеріалів. Тут дуже добре будуть виглядати меблі світлих тонів.

Для дівчаток краще підійдуть класичні меблі ніжних тонів, наприклад, ліжко з різьбленою спинкою, шафа з оформленим фасадом або невеликий столик.

Для хлопчиків хороша буде кімната в стилі кантрі, з незабарвленим світлим або темним деревом і оригінальними деталями, наприклад, піратською скринею.

У кухні і їдальні дерев'яний інтер'єр наповнить приміщення затишком, теплом і гармонією. Можна поєднувати рівні, оброблені колоди з сучасними і стильними предметами меблів, а можна створити традиційну, але стильну кухню в сільському стилі.

У спальні дерев'яна стіна біля ліжка не тільки створить спокійну і розслаблюючу атмосферу, але і буде гармоніювати з будь-яким декором. Відмінним варіантом для спальні будуть меблі з дуба.

Для кабінету і вітальні прекрасно підійде меблі з червоного дерева. Колірний відтінок позитивно вплине на активність людини і підвищить працездатність.

Зараз дерево можна використовують в абсолютно несподіваній якості. Наприклад, дерев'яною обробкою часто доповнюють ванні кімнати. Але не забудьте нанести додаткове покриття, яке збереже меблі від вологи і продовжить термін служби.

Безумовно, дерево може використовуватися в будь-якому приміщенні, де потрібна естетика, розкіш і комфорт. У будь-якому приміщенні дерево стане акцентним елементом оздоблення, декору або меблів.

Як доглядати? 


Дотримуйтеся кількох простих правил, і дерев'яні меблі прослужать вам довго. В опалювальний сезон або посушливу погоду необхідно в кімнаті з дерев'яними меблями залишати ємність з водою або використовуйте зволожувач повітря для підтримки потрібної вологості повітря. Протирайте меблі м'якою злегка вологою або сухою м'якою тканиною, інакше меблі втратять блиск. Для захисту меблів наносите на них тонкий шар меблевого поліролю. Спеціальні чистячі спреї без абразивних матеріалів видалять плями з поверхні дерев'яних меблів. Жирові плями з полірованої поверхні можна видалити, потерши їх тальком. Меблі з цінних порід протираються оцтом, воском або реп'яховою олією, розведеною в скипидарі. Замаскувати пошкодження на дерев'яних меблях з червоного дерева, горіха і дуба можна слабким розчином йоду. Меблі з горіха можна протерти есенцією оливкової олії і червоного вина. Тріщини на меблях добре замазувати бджолиним воском.

Поради від дизайнера 


Створюючи дерев'яний інтер'єр, не перевантажуйте кімнату громіздкими меблями і непотрібними елементами. Обмежтеся м'якими меблями з натуральних матеріалів. Якщо ви віддали перевагу хай-тек, то важливо створити великі поверхні вікон, високі стелі, де дерев'яні підлоги, стіни наповнять аскетичну атмосферу натуральним колоритом. Дерево гармонує з білого або світлого кольору меблями з хромованими компонентами, великими вітражними вікнами, склом. При виборі столу, шафи, комода і інших меблів з дерева потрібно врахувати відтінки деревини.
Джерело: mebelfabrika

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір.

Включаю логіку і бачу чітку картину – обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір. Або це роблять навмисне, або «випадковий збіг».   Криптовалюта та тіло людини. Фантастика стала реальністю  З величезною швидкістю за допомогою сертифікатів створюється світова база даних з інформацією про всіх людей. Кожен отримує свій «cov-id» (identity document), де буде вся інформація про здоров'я, біометричні дані, пересування і так далі. Це більше, ніж планувалося офіційно у проекті ID 2020.   За задумом проекту ID 2020, до 2030 року планується забезпечити всіх людей на планеті цифровим ID   Цікавий факт. Який ми бачимо з опису id 2020 у Вікіпедії :   Вся ця інформація буде зберігатися за допомогою технології блокчейн, тобто в зашифрованому вигляді в розподіленій базі даних, подібно до транзакцій у криптовалюті біткойн   Я також знаходжу інформацію про те, що компанія Microsoft Tehnology реєструє патент WO2020060606 - Криптовалютна система, що використовує дані про актив

Вакцинація мРНК як біотехнологія та "Живі змінені організми" в Картахенському протоколі

 Всім привіт. Вирішив написати про те, що "нового" я дізнався стосовно Вакцин проти COVID-19. Нещодавно натрапив на інформацію, що вакцинація від коронавірусу є біотехнологією, а також існує міжнародний Картахенський протокол від 2000 року, в якому зазначено, що жива істота після застосування біотехнології переходить в статус " Живого зміненого організму ". Ось вирізка з самого протоколу:                                         Картахенський протокол про біобезпеку                                           до Конвенції про біологічне різноманіття  Стаття 1. Вирізка ... мета цього Протоколу  полягає  у  сприянні  забезпеченню  належного рівня захисту в галузі безпечної  передачі,  обробки  і  використання  живих  змінених   організмів,  отриманих  в  результаті використання сучасної біотехнології,  які  можуть мати несприятливий вплив на збереження і стале використання  біологічного   різноманіття,   з  урахуванням  також  ризиків  для  здоров'я людини та з приді

Директива ООН 001, начало нового мирового порядка

 В наш календарный год 4 июля 2025 года.   В соответствии с одобрением большинства членов Организации Объединенных Наций, следующая директива вступает в силу с момента получения и будет выполнена немедленно за исключением тех вопросов или пунктов, которые, очевидно, потребуют дополнительного времени для изменения и/или реализации.  Все государства Организации Объединенных Наций будут немедленно известны под своим новым названием и соответствующим номером. Например, бывшее государство Канада будет теперь известно как Зона Америки 0001, бывшие Соединенные Штаты Америки теперь будут просто известны как Зона Америки 0002. Бывшая Центральная Америка, включая бывшую Мексику, теперь будет известна как Центральная Америка 0003, а оставшиеся бывшие страны Южной Америки будут коллективно известны как America Area 0004.   Бывшие государства Европы будут коллективно и отныне известны как Европа 0010, с новой картой для определения границ между Европой 0010 и Азией 0020. Все новы