Перейти до основного вмісту

3 Причини втоми, які ваш лікар може не шукати

Втома є однією з найбільш поширених скарг на здоров'я, але її причину не завжди легко визначити. Прочитайте цю статтю, щоб відкрити п'ять маловивчених причин втоми, які слід виключити, якщо ви правильно харчуєтеся і висипаєтеся, але все ще відчуваєте втомленість весь час.

Втома є одним з найбільш поширених симптомів, про які повідомляють пацієнти медикам. Насправді, одне нещодавнє дослідження показало, що майже 40 відсотків працівників пережили значну втому протягом попередніх двох тижнів.



Це не повинно бути несподіванкою, враховуючи дієту та спосіб життя, якими слідують більшість людей, які живуть у промислово розвиненому світі. Людина отримує майже 70% калорій з борошна, цукру, промислових рослинних масел, спирту і молочних продуктів. Третина людей отримують менше 6 годин сну за ніч, незважаючи на свідчення, що свідчать про необхідність 7-8 годин для нормальної роботи. А за даними Американського інституту стресу, 77 відсотків людей регулярно відчувають фізичні симптоми - з втомою у верхній частині списку - через хронічний стрес.

Погана дієта, відсутність сну, хронічний стрес, безсумнівно, є найпоширенішими причинами стомлення. Але як щодо тих, хто правильно харчується, висипається, управляє своїм стресом і все ще відчуває себе втомленим?

У звичайних медичних умовах ці пацієнти часто діагностуються з депресією або тривожністю і призначаються антидепресанти. Це резервна позиція, до якої звертаються лікарі, коли вони або не знають, що робити далі, або не мають часу для проведення необхідного розслідування.

На жаль, антидепресанти рідко бувають успішними, тому що вони не в змозі вирішити справжні основні причини втоми у цих пацієнтів.

Маючи це на увазі, давайте подивимося на 5 менш відомих причин втоми, які слід виключити, якщо ви все робите правильно, але все ще відчуваєте втому.

# 1: Хронічні інфекції


У ряді досліджень було встановлено, що пацієнти, які скаржаться на хронічну втому, мають лабораторні маркери, що відповідають активній патогенній активності та інфекції.  До них відносяться стимуляція лімфоцитів (тип білих кров'яних клітин, що беруть участь у боротьбі з інфекціями), аномальні структури CD4 + і CD8 + Т-клітин (які також беруть участь у боротьбі з інфекціями) і лімфаденопатія (збільшення лімфатичних залоз, що відповідає інфекції).

Ці інфекції можуть бути або вірусними, або бактеріальними. Наприклад:

В одному дослідженні пацієнтів з хронічною втомою майже 80% мали маркери реактивованого вірусу Епштейна Барра (EBV), і майже 50% мали підвищений титр антитіл до людського вірусу герпесу (HHV).
HHV був запропонований як причинний фактор при ряді захворювань, які зазвичай асоціюються зі значним рівнем стомлення, включаючи синдром Шегрена, системний червоний вовчак (SLE) і ревматоїдний артрит.
Огляд досліджень показав, що 50% пацієнтів з хронічною втомою і фіброміалгією були інфіковані Мікоплазмою (внутрішньоклітинними бактеріями), порівняно з 10% контролів.
Важка втома - це поширена презентація у пацієнтів, які були інфіковані Borrelia burgdorferi, бактерією, яка викликає хворобу Лайма, навіть через багато років після успішного лікування антибіотиками.
Важливо відзначити, що наявність тільки цих патогенів, швидше за все, недостатня для того, щоб викликати захворювання. 95% населення були піддані EBV, а мікоплазма та інфекція HHV - не рідкість, проте переважна більшість інфікованих не хворіє.

Втомлений весь час, незважаючи на правильне харчування і достатній сон? Дізнайтеся, чому.


Є кілька пояснень цієї розбіжності. По-перше, можуть бути відмінності в різних штамах або підвидах кожного організму. По-друге, генетичні відмінності можуть призвести до того, що деякі люди будуть більш уражені, ніж інші. По-третє, відмінності в дієті, способі життя та інших екологічних факторах впливають на сприйнятливість.

На жаль, діагностування цих хронічних інфекцій є складним завданням і загрожує суперечками. Це в значній мірі тому, що ці організми є експертами в ухиленні від нашої імунної системи, і тому важко перевірити.

# 2: Біотоксинові захворювання


Біотоксин - отруйна речовина, що виробляється живими організмами. Вони можуть бути додатково класифіковані на грибкові біотоксини (наприклад, мікотоксини), мікробні біотоксини, рослинні біотоксини, короткі фітотоксини та біотоксини тварин. Ці біотоксини знаходяться у будівлях, пошкоджених водою, у морських або прісноводних середовищах, а також у мікроорганізмах, які інфікують людей.

Біотоксини не є проблемою для більшості людей. Коли ми піддаємося впливу, токсин «помічається», ідентифікується імунною системою, розщеплюється і видаляється з організму печінкою.

Тим не менш, кілька років тому доктор Річі Шумейкер, сімейний лікар в штаті Меріленд, визначив підгрупу населення, яка не здатна правильно детоксикувати біотоксини. Вони мають певний набір HLA-DR генів, які викликають дефекти в презентації антигену. У термінах мирян, їхні тіла не в змозі розпізнати біотоксини як токсини, і, отже, вони не позначені та видалені, як вони повинні бути.

Стійкість цих біотоксинів в організмі потім призводить до ланцюгової реакції біохімічних подій, що призводить до безперервної регуляції множинних запальних шляхів, зниження кровотоку, порушення регуляції імунної системи, гормонального дисбалансу, кишкової проникності та порушення неврологічної функції. Доктор Шумейкер назвав це сузір'я ознаками і симптомами, викликаними біотоксинами, «синдромом хронічного запального реагування» або CIRS.

У Каліфорнійському центрі функціональної медицини ми почали тестувати та лікувати CIRS протягом останніх кількох місяців. Я можу сказати вам, що це надзвичайно часто зустрічається в нашій популяції пацієнтів, яка складається в основному з людей, які борються з складними і важко діагностованими хронічними захворюваннями. Це, ймовірно, одна з найбільш значущих, але найменш часто досліджуваних причин втоми та інших хронічних проблем зі здоров'ям.

# 3: Порушення метилювання


Метилювання є складним біохімічним процесом. Замість того, щоб глибоко поринути в те, як він працює, я сфокусуюсь на його ролі в хронічній втомі.

Є кілька причин, чому порушення метилювання може викликати хронічну втому:


  • Метилювання потрібно для отримання CoQ10 і карнітину, які необхідні для вироблення клітинної енергії.
  • Метилювання регулює експресію генів (вмикає або вимикає гени). Гени кодують білки, які є будівельними блоками нейромедіаторів, гормонів, ферментів і імунних факторів, необхідних для нормальної функції.
  • Метилювання сильно впливає на детоксикацію, і проблеми з детоксикацією можуть призвести до втоми.
  • Метилювання регулює метаболізм фолатів, і фолат необхідний для синтезу нових ДНК і РНК.
  • Метилювання сприяє нормальнійімунній функції. Слабка імунна функція та аутоімунітет пов'язані з втомою.

Тому не дивно, що дослідження показують, що генетичні мутації, які впливають на шлях метилювання, пов'язані з хронічною втомою.

Дефекти в циклі метилування можуть призводити як до низьких рівнів активних форм фолатів, так і до В12, а також до зміни фолієвого та В12-метаболізму. Дефіцит В12 і фолатів спричиняє втому, а вживання В12 з В12 має позитивний ефект у пацієнтів з втомою.

Джерело: https://chriskresser.com

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір.

Включаю логіку і бачу чітку картину – обов'язкова вакцинація від коронавірусу – це цифровий концтабір. Або це роблять навмисне, або «випадковий збіг».   Криптовалюта та тіло людини. Фантастика стала реальністю  З величезною швидкістю за допомогою сертифікатів створюється світова база даних з інформацією про всіх людей. Кожен отримує свій «cov-id» (identity document), де буде вся інформація про здоров'я, біометричні дані, пересування і так далі. Це більше, ніж планувалося офіційно у проекті ID 2020.   За задумом проекту ID 2020, до 2030 року планується забезпечити всіх людей на планеті цифровим ID   Цікавий факт. Який ми бачимо з опису id 2020 у Вікіпедії :   Вся ця інформація буде зберігатися за допомогою технології блокчейн, тобто в зашифрованому вигляді в розподіленій базі даних, подібно до транзакцій у криптовалюті біткойн   Я також знаходжу інформацію про те, що компанія Microsoft Tehnology реєструє патент WO2020060606 - Криптовалютна система, що використовує дані про актив

Вакцинація мРНК як біотехнологія та "Живі змінені організми" в Картахенському протоколі

 Всім привіт. Вирішив написати про те, що "нового" я дізнався стосовно Вакцин проти COVID-19. Нещодавно натрапив на інформацію, що вакцинація від коронавірусу є біотехнологією, а також існує міжнародний Картахенський протокол від 2000 року, в якому зазначено, що жива істота після застосування біотехнології переходить в статус " Живого зміненого організму ". Ось вирізка з самого протоколу:                                         Картахенський протокол про біобезпеку                                           до Конвенції про біологічне різноманіття  Стаття 1. Вирізка ... мета цього Протоколу  полягає  у  сприянні  забезпеченню  належного рівня захисту в галузі безпечної  передачі,  обробки  і  використання  живих  змінених   організмів,  отриманих  в  результаті використання сучасної біотехнології,  які  можуть мати несприятливий вплив на збереження і стале використання  біологічного   різноманіття,   з  урахуванням  також  ризиків  для  здоров'я людини та з приді

Директива ООН 001, начало нового мирового порядка

 В наш календарный год 4 июля 2025 года.   В соответствии с одобрением большинства членов Организации Объединенных Наций, следующая директива вступает в силу с момента получения и будет выполнена немедленно за исключением тех вопросов или пунктов, которые, очевидно, потребуют дополнительного времени для изменения и/или реализации.  Все государства Организации Объединенных Наций будут немедленно известны под своим новым названием и соответствующим номером. Например, бывшее государство Канада будет теперь известно как Зона Америки 0001, бывшие Соединенные Штаты Америки теперь будут просто известны как Зона Америки 0002. Бывшая Центральная Америка, включая бывшую Мексику, теперь будет известна как Центральная Америка 0003, а оставшиеся бывшие страны Южной Америки будут коллективно известны как America Area 0004.   Бывшие государства Европы будут коллективно и отныне известны как Европа 0010, с новой картой для определения границ между Европой 0010 и Азией 0020. Все новы